Informasjonsmøte om Kommuneplanens Arealdel (KPA): - Folk bør sette seg inn i hva som er foreslått

Informasjonsmøte om Kommuneplanens Arealdel (KPA): - Folk bør sette seg inn i hva som er foreslått

Kommuneplanens arealdel er lagt ut til høring med høringsfrist 27. juni, og nå inviterer Stjørdal kommune til informasjonsmøte i amfiet på biblioteket i Kimen, tirsdag 29. april klokken 18.

Ifølge arealplanlegger Nina Mari Karlsø er dette en ypperlig sjanse for innbyggerne i Stjørdal til å sette seg inn i den nye planen.

– KPAen er kjempeviktig fordi den viser hvordan arealene til kommunen kan brukes de neste årene. Hvor det kan bygges og hvor det ikke bør bygges, for å si det svært enkelt, sier hun.

En plan på over tusen sider

Tre personer, to kvinner og en mann utenfor rådhuset - Klikk for stort bildeFra venstre Nina Mari Karlsø, Julie Bjugan og leder for Areal og miljø Geir Aspenes

På informasjonsmøtet vil ansatte fra avdeling areal og miljø i kommunen hjelpe folk til å finne fram i de over tusen sidene planen utgjør. Her kan man få tips til hvordan man finner fram til områder man er interessert i, og få en innføring i hva plankartet betyr og hvordan det fungerer.

– Vi skal vise folk litt hvordan de finner fram og hvordan de søker seg fram i plankartet. Vi svarer også på spørsmål. Men dette er ikke en debatt om innholdet i planen. Det vi ønsker er snarere å hjelpe folk til å forstå planen slik at de selv kan søke opp og se på de områdene de ønsker nå i høringsrunden, forklarer Nina.

Kan bety noe for folks nærmiljø

Hun mener folk bør ta turen tirsdag dersom de er interesserte i å forstå betydningen av hva KPAen kan få for deres nabolag, turområde, skole, arbeidsplass og så videre.

Kollega og fagansvarlig Julie Bjørgan, oppfordrer også folk til å sjekke ut om det kan være forslag som har betydning for deres nærmiljø.

– Det er flere saker som har fått oppmerksomhet i media allerede, men dette er en stor og omfattende plan. Folk bør sette seg inn i hva som er foreslått i de områdene som betyr noe for dem, sier hun.

Lagt opp til involvering

Leder for areal og plan, Geir Aspenes, støtter poenget.

– Kommuneplanen og prosessen rundt er lagt opp slik at folk skal kunne involvere seg og mene noe om den. Derfor er dette en mulighet til å få hjelp til å finne ut om det er områder som betyr noe for innbyggerne som kanskje er berørt, og så kan de få vite hvordan de skriver en uttalelse. For det er jo slik at alle uttalelsene blir vurdert, sier han.