Får god score i brukerundersøkelse: - Artig å få en slik bekreftelse

Får god score i brukerundersøkelse: - Artig å få en slik bekreftelse

Kommunestyret i Stjørdal ba i fjor om at det ble gjennomført en brukerundersøkelse for å evaluere kommunens tjenester innen plan- og byggesak. Resultatene viser at brukerne som har svart er over snittet fornøyd.

Tre personer som står sammen og smiler. - Klikk for stort bildeFra venstre: Julie Bjugan, fagansvarlig, Geir Aspenes og Marit Kristine Pedersen.

Scorer bedre enn snittet

Undersøkelsen, som ble gjennomført i andre halvdel av 2024, viser at 77 % av brukerne er fornøyde med kvaliteten på saksbehandlingen innen byggesak. I tillegg er 85 % av brukerne fornøyde med saksbehandlingstiden. Rapporten ble lagt fram i utvalg plan- og miljø onsdag.

- Det er veldig artig å få denne bekreftelsen fra de som har svart på undersøkelsen, sier sektorleder for areal og miljø, Geir Aspenes.

Stjørdal kommune gjør det bra på undersøkelsen, og oppnådde en samlet vurdering på 5,2 av 6, noe som er betydelig høyere enn landsgjennomsnittet på 4, ifølge rapporten.

Fortjener ros

Brukerne fremhever spesielt den gode kommunikasjonen og tilgjengeligheten til saksbehandlerne innen arealplan. Eksterne aktører beskriver saksbehandlerne som faglig dyktige og godt forberedte, og de setter pris på stabiliteten i saksbehandlerstaben som følger sakene hele veien.

De ansatte på Areal og miljø er fornøyde med de positive tilbakemeldingene, og sier de vil fortsette å jobbe for å opprettholde og forbedre kvaliteten på tjenestene.

- Vi er glade for at brukerne våre er fornøyde med tjenestene vi tilbyr. Det er dedikerte folk som jobber med saksbehandling, og de fortjener ros for den jobben de gjør, sier Aspenes.

Fokus på forbedring

Selv om resultatene er svært positive, er det også identifisert noen forbedringsområder. Eksterne aktører etterlyser blant annet mer informasjon om framdrift underveis i prosessene, og noen brukere opplever kapasitetsutfordringer og lang saksbehandlingstid.

- Vi tar det positive med denne rapporten som en indikasjon på at vi gjør noe riktig, og så skal vi fortsette å jobbe med å forbedre oss på de tilbakemeldingene vi får, sier Aspenes.

I evalueringen ble det benyttet både kvantitative og kvalitative metoder. Byggesakskontoret gjennomførte en spørreundersøkelse via «Bedre kommune», mens plansaker ble evaluert gjennom dialogmøter med eksterne rådgivere og konsulenter