Comeback er et samarbeid mellom Stjørdal kommune, Trøndelag fylkeskommune og frivilligheten i Stjørdals-Blink fotball, som ble opprettet høsten 2021.
Tiltaket består av to ulike grupper:
Ungdomsskoleelever, 8.-10.trinn med stort fravær (fraværet vil bli individuelt vurdert).
I dialog med fraværsteam og rektorer v/ungdomsskoler i Stjørdal kommune, kan det vurderes om eleven kunne ha behov for en alternativ opplæringsarena på tiltaket Comeback.
Hvem du kontakter:
Ta kontakt med rektor på ungdommens skole, eller ungdommens PPT kontakt.
PPT utfører sakkyndig vurdering av behov for alternativ opplæringsarena (Comeback).
Elever som står uten skoleplass eller praksisplass i aldersgruppa 15-21.
Hvem du kontakter:
Ta kontakt med Line Rosvold, eller Cecilie Desiree Nessø.
Koordinator i kommunen
Cecilie Desiree Nessø
mob: 41 51 80 64
e-post: cecilie.desiree.nesso@stjordal.kommune.no
Fylkeskommunen, veileder i Oppfølgingstjenesten v/Ole Vig:
Line Rosvold
Mob: 47 60 58 45
e-post: e-linro@trondelagfylke.no
Hva tiltaket inneholder
I hovedsak baserer tiltaket seg på gaming som aktivitet, med tilholdssted på M.U.S. stadion Sandskogan. Vi forsøker å tilrettelegge for andre aktiviteter enn gaming. Dette kan være trening på 3T, baking, fargelegging, kunstkurs, brettspill, samt dugnad med veterangruppa på stadion. I løpet av skoleåret har vi tematimer med fokus på søvnhygiene, trening, kosthold og annen arbeidsrettet aktivitet i kombinasjon med gaming. Vi forsøker å hjelpe ungdom til å forstå hvordan ulike faktorer påvirker hverdagen til hver og en av oss, hva det vil si for livsmestring.
Målet er å gradvis trygge dem tilbake i samfunnet, gjennom sosialisering, gruppeaktivitet og individuelle samtaler. Comeback er opptatte av at ungdommen skal kunne føle seg «god nok som du er», og da kjenne på en selvaksept som gir et godt grunnlag for videre steg i livet.
Tilbakemeldingen fra ungdommene selv er at de opplever å bli sett for den de er, få et samhold og en tilhørighet. De trekker fram viktigheten av å ha noe å gå til slik at det blir forskjell på hverdag og helg.
Metode:
ABC-metoden, som står for Act – Belong – Commit, er sentral i vårt arbeid. Oversatt til norsk: gjør noe aktivt, gjør noe sammen og gjør noe meningsfylt! ABC for mental sunnhet ønsker å fremme mulighetene for at alle kan holde seg mentalt sunn ved å være aktive, pleie vennskap og relasjoner til andre mennesker, og ved å engasjere seg i aktiviteter som føles meningsfulle.